Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami
Makaron na czerwono z mięsem i pieczarkami to szybki pomysł na obiad
gdy braknie nam czasu na wszystko, a w środku tygodnia potrzebujemy odrobiny wytchnienia.
Składniki :
400g makaronu pióra (użyłam firmy Makarony Polskie)
500g mięsa mielonego
500g pieczarek
1 cebula
sól
pieprz
olej
1 słoiczek pesto rosso (użyłam firmy Develey)
2 łyżki oliwy
2 łyżki gorącej wody
ketchup wedle uznania (użyłam firmy Develey)
100g ser żółtegosuszone pomidory z czosnkiem i bazylią (użyłam firmy Kamis)
Przygotowanie :
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
W między czasie cebulę obieramy, kroimy w pióra i szklimy na gorącej patelni z odrobiną oleju.
Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w paski pieczarki.
Podduszamy wszystko razem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na drugiej patelni smażymy na oleju mięso, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy ketchup wedle uznania.
Mieszamy, chwilę podduszamy, a następnie dodajemy pieczarki z cebulą.
Całość mieszamy.
W miseczce łączymy wodę z oliwą i pesto.
Dodajemy do ugotowanego,odsączonego i ponownie umieszczonego w garnku makaronu.
Mieszamy.
Na talerze nakładamy makaron z pesto, a na nim mięso z pieczarkami.
Całość posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
Na wierzch możemy dodać pomidory suszone z czosnkiem i bazylią.
Smacznego
o ja kocham makarony aż mi teraz ślinka leci na widok tego zdjęcia
Szybko , smacznie i kolorowo 🙂
smacznie, zdrowo, kolorowo 🙂
Pyszne danie. Aż zrobiłam się głodna 🙂
Aż chce się jeść
Nie mogę się napatrzeć na te kolorki . Jak ja lubię jak danie tak apetycznie wygląda.
same pysznosći
UUUWIELBIAAAAM 🙂
Żałuję, że obiad zjem dopiero o 17