Makaron po sycylijsku
Gdy masz ochotę na makaron z dodatkiem cukinii Twój wybór jest idealny.
U mnie w domu zawsze musi być mięsko na obiad więc i tu się pojawiło,
ale danie może być bezmięsne.
Składniki :
500g makaronu
2 średnie cukinie
1 podwójna pierś z kurczaka
3 ząbki czosnku
200g startego żółtego sera
300g pomidorki cherry
mieszanka makaron po sycylijsku Royal Brand
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie :
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Czosnek obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na patelni.
Cukinię myjemy kroimy w plasterki, umyte pomidorki przekrawamy na pół.
Do lekko podsmażonego czosnku dodajemy cukinię i pomidory.
Razem podduszamy.Mieszankę przypraw Royal Brand wrzucamy do głębokiego garnka podlewamy wodą
z odrobiną soli i gotujemy pod przykryciem.
Podgotowaną mieszankę dokładamy do cukinii i pomidorów i podsmażamy.
Na osobnej patelni podsmażamy umytą i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.
Doprawiamy do smaku.
Gdy pierś będzie gotowa dokładamy ją do warzyw.
Chwilę podsmażamy. Dodajemy makaron. Mieszamy na małym ogniu.
Sprawdzamy smak gdyż to ostatni moment na przyprawienie.
Wykładamy na talerz posypując startym na tarce o drobnych oczkach serem
oraz przyprawą z pomidorów suszonych.
Smacznego
Dodaj komentarz