Menu
  • Dziś jest : 23 października 2018 Imieniny : Marleny, Seweryna, Odylii
  • Menu

    Makaron ze szpinakiem i fetą

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Wiosna słoneczna i zielona, aura powoli nas rozpieszcza weekend już za chwil kilka rozpoczniemy.
    Nasze myśli odbiegają od spraw związanych z pracą, skupiamy się na chwilach wolnych, beztroskich.
    Chcemy jak najwięcej czasu spędzić na dworze, łapiąc pierwsze promyczki słońca.
    Chcąc zaoszczędzić czasu staramy się przygotować coś smacznego, wiosennego i niewymagającego
    ogromu czasu przygotowania. Żyjąc w biegu nie skupiamy się na tym, co ważne na naszym zdrowiu.
    Warto wykorzystać czas choćby w weekend i przygotować posiłek który będzie jak odpowiednik wiosny,
    zielony i radosny. Na tę chwilę polecam Wam Makaron ze szpinakiem i fetą.

    Składniki :

    1 op. makaronu penne rigate bezglutenowego  (użyłam firmy Barilla)
    1 op. szpinaku rozdrobnionego
    270g sera feta
    kilka pomidorków koktajlowych
    70g masła
    pieprz
    kilka ząbków czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek

    Przygotowanie :

    Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wodzy według przepisu na opakowaniu.
    Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku.
    Czosnek obieramy i kroimy według uznania.
    Masło rozpuszczamy.
    Dorzucamy czosnek szklimy.
    Następnie dokładamy szpinak.
    Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Czekamy aż odparuje.
    Studzimy i blendujemy z oliwą z oliwek.
    Makaron łączymy ze szpinakiem i pokruszonym serem feta (150g).
    Delikatnie mieszamy i wykładamy na talerze.
    Wierzch posypujemy pozostałym serem feta.
    Na bokach układamy umyte, osuszone i pokrojone na połówki pomidorki.
    Smacznego

    Wartym zaznaczenia w przepisie jest fakt, że marka Barilla wprowadza do sprzedaży nową linię makaronów bezglutenowych niezwykle ważnych dla osób z nietolerancją glutenu. Znak ten poświadcza na opakowaniu przekreślony kłos dając 100% gwarancję. Polecam serdecznie do zapoznania się z nowościami marki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Kotlet schabowy z ananasem, żurawiną i serem

    Czy wyobrażamy sobie nasze polskie menu bez kotleta schabowego? Przyznam szczerze, że ja miałabym z tym duży problem. Ile jednak...

    Zamknij