Masło czosnkowe
Masło czosnkowe nie jednego grilla czy śniadanie bądź kolacje urozmaici.
Smak i zapach, co zmysły pobudza. Odrobina pikanterii podana w potrawie.
Łatwość przygotowania sprawi, że nawet osoby nie czujące się dobrze w kuchni temu zadaniu sprostają.
Składniki :
200g miękkiego masła
zioła prowansalskie wedle uznania
1 główka czosnku (nie ząbek)
Przygotowanie:
Masło umieszczamy w miseczce/naczyniu.
Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.
Dodajemy do masła.
Przyprawiamy ziołami.
Wszystko mieszamy i schładzamy w lodówce.
Masło możemy wykorzystać do posmarowania czerstwego pieczywa
i upieczenia go na grillu.
Pieczywo podane np. z karkówką z grilla (przepis tu- kliknij) smakuje wybornie.
Smacznego 😉
Dodaj komentarz