Menu
  • Dziś jest : 22 sierpnia 2019 Imieniny : Cezarego, Zygfryda, Marii
  • Menu

    Masło czosnkowe

  • Masło czosnkowe

    Masło czosnkowe nie jednego grilla czy śniadanie bądź kolacje urozmaici.
    Smak i zapach, co zmysły pobudza. Odrobina pikanterii podana w potrawie.
    Łatwość przygotowania sprawi, że nawet osoby nie czujące się dobrze w kuchni temu zadaniu sprostają.

    Składniki :

    200g miękkiego masła
    zioła prowansalskie wedle uznania
    1 główka czosnku (nie ząbek)

    Przygotowanie:

    Masło umieszczamy w miseczce/naczyniu.
    Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.
    Dodajemy do masła.
    Przyprawiamy ziołami.
    Wszystko mieszamy i schładzamy w lodówce.
    Masło możemy wykorzystać do posmarowania czerstwego pieczywa
    i upieczenia go na grillu.
    Pieczywo podane np. z karkówką z grilla (przepis tu- kliknij) smakuje wybornie.
    Smacznego 😉

     

    e8f824ba86414eff9e1f65a272fab713_full_150   1bdc7544eb4903ebb99d82abc7c1dff4_full_150

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Meble do kuchni – jakie wybrać?

    Dobrze dobrane meble kuchenne to prawdziwy skarb dla każdego kto często korzysta z tego pomieszczenia. Nie wystarczy tu zakup ładnego...

    Zamknij