Mini głody
Danie szybkie dla zapracowanych.
Składniki :
2op. ciasta francuskiego
200g sosu diabelskiego (ja użyłam firmy Zentis)
170g salami w plastrach
1 zawijane pętko kiełbasy podwawelskiej
200g sera żółtego
300g pieczarek
1 puszka kukurydzy
sól
pieprz
masło
1 jajko
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Kamis
Przygotowanie :
Ciasta dzielimy na pół.
Smarujemy sosem diabelskim.
Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry.
Podduszamy na maśle pod koniec doprawiając solą i pieprzem.
Odcedzamy na sitku jeśli jest taka potrzeba.
Wykładamy na sosie diabelskim.
Kiełbasę pokrojoną w plastry i salami wykładamy na pieczarkach.
Kukurydzę przekładamy na sitko przelewamy wodą.
Odcedzamy po czym wykładamy na naszych porcjach.
Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Posypujemy nim nasze danie.
Na wierzch dodajemy trochę pomidorów suszonych.
Końce naszych porcji zlepiamy razem, by tworzyły coś na podobieństwo łódki.
Boki ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Porcje pieczemy około 20-25 minut (aż się zarumienią)
w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C
Smacznego
Dodaj komentarz