Naleśniki migdałowe z nutellą ze śliwek
Naleśniki migdałowe z nutellą ze śliwek
jako danie dla dzieci i dorosłych sprawdzi się świetnie.
Delikatne kawałeczki tartych migdałów wyczuwalne w cieście oraz
słodycz nutelli ze śliwek domowej roboty to połączenie idealne.
Składniki :
200g tartych migdałów (użyłam firmy BackMit)
3 szkl. mąki
1 litr mleka
5 jajek
1/2 łyżeczki soli
3 szkl wody przegotowanej bądź niegazowanej
1 słoik nutelli ze śliwek (przepis tu-klik)
płatki migdałów do posypania
olej do smażenia
Przygotowanie :
W misce miksujemy jajka, mleko, wodę, sól i przesianą mąkę
do momentu aż składniki się połączą.
Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju
na rumiany kolor z obu stron.
Po ostudzeniu naleśniki smarujemy nutellą ze śliwek.
Zwijamy wedle uznania ja swoje zwinęłam.
Posypujemy płatkami migdałów.
Zjadamy ze smakiem.
Smacznego
pyszotka:)
same pyszności
Wiesz czasem mnie też nachodzi ochota i piekę naleśniki . Nie muszę mieć określonego celu nachodzi mnie zachcianka i już chwila i są .
Muszę koniecznie spróbować 🙂