Naleśniki piwne zapiekane po diabelsku
Puszyste i kruche w smaku idealne.
Składniki :
1 szkl. piwa
1 szkl. mleka (ja użyłam Alpro)
2 jajek
1 kg mąki
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli
olej
8 parówek
400g sosu diabelskiego firmy Zentis
250g żółtego sera
masło
Przygotowanie :
W misce miksujemy jajka, dodajemy piwo i mleko.
Następnie dodajemy mąkę z solą i cukrem.
Miksujemy do idealnego połączenia składników.
Smażymy na niewielkiej ilości oleju cienkie naleśniki.
Naleśniki po usmażeniu smarujemy sosem diabelskim,
posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
Następnie wkładamy parówkę i zwijamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Układamy w nim przygotowane do zapieczenia naleśniki.
Ich wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C przez 20 minut.
Smacznego
Dodaj komentarz