Menu
  • Dziś jest : 9 listopada 2024 Imieniny : Teodora, Ursyna, Genowefy
  • Menu

    Naleśniki piwne zapiekane po diabelsku

  • Naleśniki piwne zapiekane po diabelsku

    Puszyste i kruche w smaku idealne.

    Składniki :

    1 szkl. piwa
    1 szkl. mleka (ja użyłam Alpro)
    2 jajek
    1 kg mąki
    1/2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    olej
    8 parówek
    400g sosu diabelskiego firmy Zentis
    250g żółtego sera
    masło

    Przygotowanie :

    W misce miksujemy jajka, dodajemy piwo i mleko.
    Następnie dodajemy mąkę  z solą i cukrem.
    Miksujemy do idealnego połączenia składników.
    Smażymy na niewielkiej ilości oleju cienkie naleśniki.
    Naleśniki po usmażeniu smarujemy sosem diabelskim,
    posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
    Następnie wkładamy parówkę i zwijamy.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
    Układamy  w nim przygotowane do zapieczenia naleśniki.
    Ich wierzch posypujemy startym żółtym serem.
    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st.C przez 20 minut.
    Smacznego

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *