Pasta śledziowa
Szybka w przygotowaniu pasta
idealnie się sprawdzi gdy chcemy odpocząć od mięsa.
Składniki :
200g filetów śledziowych w sosie pomidorowym (ja użyłam firmy Graal)
1 duża cebula
4 jajka
80g koncentratu pomidorowego
4 łyżeczki ketchupu łagodnego
4 łyżeczki oleju
sól
pieprz
Przygotowanie :
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Jajka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Filety wyciągamy z puszeczek i rozgniatamy je widelcem.
Dodajemy do jajek i cebuli.
W osobnej miseczce łączymy olej, koncentrat i ketchup.
Mieszamy do połączenia składników.
Łączymy z pozostałymi składnikami.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Schładzamy w lodówce i delektujemy się smakiem.
Smacznego
Dodaj komentarz