Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Pasta śledziowa

  • Pasta śledziowa

    Szybka w przygotowaniu pasta
    idealnie się sprawdzi gdy chcemy odpocząć od mięsa.

    Składniki :
     
    200g filetów śledziowych w sosie pomidorowym (ja użyłam firmy Graal)
    1 duża cebula  
    4 jajka
    80g koncentratu pomidorowego
    4 łyżeczki ketchupu łagodnego
    4 łyżeczki oleju
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Jajka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Filety wyciągamy z puszeczek i rozgniatamy je widelcem.
    Dodajemy do jajek i cebuli.
    W osobnej miseczce łączymy olej, koncentrat i ketchup.
    Mieszamy do połączenia składników.
    Łączymy z pozostałymi składnikami.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Schładzamy w lodówce i delektujemy się smakiem.
    Smacznego

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *