Menu
  • Dziś jest : 29 czerwca 2018 Imieniny : Piotra, Pawła, Benity
  • Menu

    Pasta z avocado

  • Pasta z avocado z dodatkiem kiełków rzodkiewki to dobry pomysł na rozpoczęcie dnia.
    Smacznie i kolorowo, a do tego szybko, cóż więcej potrzeba nam do pełni szczęścia.
    Wystarczą dobre chęci i śniadanie w mig gotowe.
    Idzie wiosna więc warto pomyśleć o ciekawych, ale nie nie zajmujących nas potrawach.
    Trzeba w końcu zacząć korzystać z promieni słońca. Spędzać więcej czasu na dworze choć nas straszą, że zima znów da nam popalić.
    Choć przygotowanie pasty jest niezwykle banalne to wiele osób jej nie docenia, a to błą gdyż avocado zawiera dużo witamin m.in. witaminę C, E, K, B6, białko, potas, magnez, fosfor, wapń oraz duuużo karotenów. Ponadto w avocado znajdziemy wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych które nie sprzyjają wzrostowi cholesterolu. To jak zrobicie ją na śniadanie?

    Kochani na Was zawsze można liczyć zwracam się więc z prośbą klikajcie w link i polubcie moje zdjęcie Paulina Krawczyk w plebiscycie Kobieta gotująca z pasją 2017. Dodatkowo za najfajniejsze komentarze Moje Mieszkanie przewidziało super nagrody. Strona dość długo się ładuje więc trzeba chwilkę poczekać. http://www.urzadzamy.pl/konkurs/konkurs-wybierz-kobiete-gotujaca-z-pasja-2017-i-wygraj-nagrody,12/

    Składniki :

    1 dojrzałe avocado
    sok wyciśnięty z cytryny
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    sól
    kiełki u mnie kiełki rzodkiewki

    Przygotowanie :

    Avocado myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż.
    Następnie delikatnie podkręcamy, by łatwiej usunąć pestkę.
    Łyżeczką wydrążamy miąższ.
    Widelcem rozgniatamy.
    Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i sokiem wyciśniętym z cytryny.
    Ponownie mieszamy i schładzamy, by smaki przeszły.
    Przygotowaną pastą smarujemy np. pieczywo, a na jego wierzch dodajemy kiełki.
    Smacznego

  • 2 odpowiedzi na “Pasta z avocado”

    1. Kasia napisał(a):

      Warto dodać, że jest też kaloryczne

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Pstrąg w sosie śmietanowo-pieczarkowym

    Ryby wszyscy wiedzą, że są zdrowe tylko czemu tak mało ich jemy? Brak czasu, pomysłu na ich podanie, a może...

    Zamknij