Pasta z cieciorki
Pasta z cieciorki o ciekawym smaku który pobudza apetyt
będzie pysznym rozwiązaniem na weekendowe śniadanie.
Łatwa w przygotowaniu o ostrzejszym smaku to numer jeden o poranku.
Składniki :
1 puszka cieciorki gotowanej na parze (użyłam firmy Bonduelle)
2 średnie cebule
2 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki majonezu (użyłam firmy Develey)
pieprz
sól
Przygotowanie :
Cieciorkę odsączamy na sitku.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Do kielicha blendera wsypujemy cieciorkę, cebulę,
dodajemy majonez, musztardę oraz przyprawy
(dobrze jest sprawdzić smak pasty po miksowaniu i wtedy doprawiać do smaku).
Całość miksujemy.
Zjadamy ze smakiem.
Patrzyłam na puszkę cieciorki a teraz wiem co z nią zrobię.