Pasta z kaszy jaglanej
Do kanapek idealna smaczna, zdrowa i pożywna.
Wymaga chwili przygotowania, jest wydajna i zaskoczy nie jedną osobę smakiem.
Składniki :
1 szkl. kaszy jaglanej
2 średnie marchewki
75g wiórków kokosowych (użyłam firmy Kresto)
sól
pieprz
łyżeczka bazylii
1 szkl. ciepłej wody
Przygotowanie :
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości.
Ugotowaną kaszę, marchewki ciepłą wodę oraz wiórki wkładamy do blendera.
Miksujemy do połączenia składników.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią (możemy użyć swoich ulubionych ziół).
Przygotowaną pastą możemy się delektować na śniadanie bądź kolację.
Smacznego
Dodaj komentarz