Menu
  • Dziś jest : 18 sierpnia 2019 Imieniny : Heleny, Bronisława, Ilony
  • Menu

    Pieczarki faszerowane kiełbasą


  • Pieczarki faszerowane kiełbasą

    Pieczarki faszerowane kiełbasą jako gorąca przystawka na karnawał czy inną imprez.
    Smaczna, łatwa w przygotowaniu sprawi, że każda impreza będzie urozmaicona.

    Składniki :

    15 średnich pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    250g kiełbasy żywieckiej z Polskiego Dwora (użyłam firmy Hańderek)
    200g sera żółtego
    2 jajka
    sól (opcjonalnie)
    pieprz
    oregano
    olej

    Przygotowanie :

    Pieczarki obieramy, myjemy, usuwamy ogonki.
    Cebulę obieramy i drobno kroimy.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy na małe kawałki.
    Cebulę szklimy z papryką na gorącym oleju.
    Następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.
    Chwilę przesmażamy.
    Ściągamy z ognia.
    Dokładamy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (odkładając odrobinę do posypania).
    Wbijamy jajka i mieszamy.
    Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą pamiętając o tym, że ser i kiełbasa już są słone.
    Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C przez 20-30 minut.
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego

  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *