Menu
  • Dziś jest : 12 maja 2019 Imieniny : Pankracego, Dominika, Domiceli
  • Menu

    Pierś pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

  • Pierś pieczona w glazurze miodowo-musztardowej

    Nie ma chyba osoby która nie lubi piersi z kurczaka czy indyka. U mnie w domu staramy się ją przyrządzać na coraz to różniejsze sposoby. Ostatnio pomyślałam sobie, że warto ją upiec. Problemem było to z jakimi dodatkami i w ogóle z czym podać. Mój problem się rozwiązała gdy wymyśliłam sobie pierś pieczoną w glazurze miodowo-musztardowej. Pierś jest w smaku aksamitna, idealnie słodko-ostra, smakuje zawsze i każdemu.

    Składniki :

    1 pierś z kurczaka lub indyka
    2 łyżki miodu
    3 łyżki musztardy
    2 łyżki oliwy
    2 duże ząbki czosnku
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Obsypujemy solą i pieprzem.
    Odstawiamy na kilka minut.
    W osobnym naczyniu przygotowujemy glazurę.
    Do miodu dodajemy musztardę i oliwę.
    Następnie dokładamy oczyszczony i drobno pokrojony czosnek.
    Wszystko mieszamy.
    Odstawiamy na około 20-30 minut.
    Przygotowaną glazurą smarujemy mięso.
    Układamy w blaszce/formie  wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C przez 30-35 minut.
    Podajemy na ciepło do obiadu z ziemniakami i surówką.
    Smacznego

    Zapisz

  • 2 odpowiedzi na “Pierś pieczona w glazurze miodowo-musztardowej”

    1. Olo pisze:

      To musi być pyszne tylko kto mi takie coś zrobi

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Kotlety siekane z cukinią

    Kotlety siekane z cukinią to alternatywa dla każdego komu znudziły się tradycyjne kotlety schabowy czy mielony towarzyszą nam od zawsze....

    Zamknij