Poduszeczki z serem i budyniem
Przekąska dla leniwych gdyż jest prosta i szybka w przygotowaniu 🙂
Składniki :
1 op. ciasta francuskiego
1 op. ulubionego budyniu z cukrem ( ja zastosowałam śmietankowy ) + mleko do ugotowania
25 dag twarogu półtłustego
cukier
jajko
Przygotowanie :
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st.C
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Twaróg z dodatkiem cukru ( słodkość zależy od nas) rozdrabniamy w miseczce.
Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na pół i wycinamy prostokąty.
Na jednej części na środku prostokątów wykładamy twaróg, a na drugiej budyń.
Zlepiamy boczki tworząc poduszeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Całość zapiekamy ok.15 min.
Dodaj komentarz