Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Poduszeczki z serem i budyniem

  • Poduszeczki z serem i budyniem

    Przekąska dla leniwych gdyż jest prosta i szybka w przygotowaniu 🙂

    Składniki :

    1 op. ciasta francuskiego
    1 op. ulubionego budyniu z cukrem ( ja zastosowałam śmietankowy ) + mleko do ugotowania
    25 dag twarogu półtłustego
    cukier
    jajko

    Przygotowanie :

    Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 st.C
    Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Twaróg z dodatkiem cukru ( słodkość zależy od nas) rozdrabniamy w miseczce.
    Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na pół i wycinamy prostokąty.
    Na jednej części na środku prostokątów wykładamy twaróg, a na drugiej budyń.
    Zlepiamy boczki tworząc poduszeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem.
    Całość zapiekamy ok.15 min.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *