Pomidory nadziewane
Pomidory nadziewane to propozycja dla osób ceniących i otwartych na nowości, nie bojących się wyzwań.
Składniki :
7 średnich pomidorów
200g sera twarogowego półtłustego
2 op. makreli w sosie roślinnym (użyłam firmy Łosoś Ustka)
2 średnie ogórki kiszone
2 łyżki sosu chili
1 średnia cebula
sól
pieprz
Do dekoracji :
koperek
natka pietruszki
Przygotowanie :
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy ok.7mm część od strony ogonka.
Wydrążamy środki.
W środek każdego pomidorka sypiemy sól i odrobinę pieprzu.
Odstawiamy, by puściły wodę.
Makrelę odsączamy na sitku.
W misce łączymy ser z makrelą i sosem chili.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy w kostkę.
Cebulę i ogórki dodajemy do całości.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziewamy pomidory.
Dekorujemy natką pietruszki i koperkiem.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
brzmi pysznie
ciekawe połączenie składników
mniam mniam pychotka
Pyszne danie, lubię warzywka nadziane 🙂
Uwielbiam pomidory! Pomysł rewelacja!
super przepis i chętnie zrobię te nadziewane pomidory
Pomidory prawie każdy z nas lubi . To co wkładamy do środka jest na pewno zdrowe i wzbogacone w witaminy które potrzebne są w naszym organizmie. Potrawa wydaję się całkiem atrakcyjne. Pozdrawiam
Jaka gama smaków, kolorów i witamin !
Warto je zrobić!
O Mniam to musi byc pyszne 🙂
Bardzo ciekawy pomysł na przystawkę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 🙂