Prażone płatki owsiane z serkiem i bananami
Prażone płatki owsiane z serkiem i bananami dla małych i dużych na przekąskę idealne.
Ich przygotowanie wymaga kilku minut, ale smak rekompensuje wszystko.
Sprawdzą się rewelacyjnie gdy chcemy przekonać kogoś do zdrowego jedzenia 😉
Składniki dla 4 porcji:
2 szkl. płatków owsianych
2 łyżki miodu
2-3 banany
2 serki waniliowe bądź innego smaku który lubimy
listki mięty do dekoracji
chrupiące kulki o smaku bananowym (użyłam firmy Zentis)
Przygotowanie :
Płatki wsypujemy na gorącą patelnię.
Prażymy na małym ogniu ciągle mieszając.
Ich kolor musimy stać się złoty i wokół roznosić się zapach orzechów.
Następnie dodajemy miód chwilę trzymamy na ogniu.
Cały czas staramy się pilnować by nic się nie przypaliło.
Gdy płatki połączą się z miodem zmienią kolor na ciemniejszy, miód się rozpuści.
Tak przygotowane płatki przekładamy do 4 czystych szklaneczek na dno.
Po wyłożeniu do szklaneczek powinna nam pozostać połowa do dalszego wykorzystania.
Na płatki wykładamy 1 cały serek do każdej ze szklaneczek po trochu.
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Odkładamy kilka plasterków do dekoracji, a resztę bananów wykładamy na serku.
Czynność powtarzamy płatki->serek->banany.
Wierzch posypujemy chrupkami i dekorujemy listkami mięty.
Smacznego 😉
płatki i bananek to coś co tygryski lubią najbardziej 🙂 mniam mniam
pyszne i pożywne
Smaczne słodkości 🙂
Gratuluję pomysłu !
pychotka chętnie zrobię sobie też
Pyszne to musi być 😉
MNIAAAAAM !!! Wygląda naprawdę smacznie i zachęcająco 🙂 idealny deser na zbliżające się lato 🙂 chyba sie skuszę …..
pysznosci ;))
Fajna przekąska miedzy posiłkami.
Proste, na pewno zrobię 🙂