Ptysie
Lekkie i niezobowiązujące.
Składniki :
1,5 szkl. mąki
2 szkl. wody
200g masła Masmal
7 jajek
2 szczypty soli
4 deserki czekoladowe Alpro
cukier puder do posypania
Przygotowanie :
W garnuszku zagotowujemy wodę z masłem i solą.
Gdy się zagotuje dodajemy przesianą mąkę.
Przykręcamy ogień.
Miksujemy do momentu aż masa zacznie odchodzić od garnka.
Studzimy.
Gdy masa przestygnie dodajemy jajka ciągle miksując aż masa będzie
idealnie gładka.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia na którym wykładamy łyżką
ptysie do upieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 st.C przez 30 minut.
Po upieczeniu studzimy.
Następnie nadziewamy deserkami i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz