Pucharek rozkoszy
Pucharek rozkoszy to propozycja na bardziej pracochłonny deser.
Połączenie orzechów z musem truskawkowym zaskoczy smakiem nie jedną osobę.
Składniki :
Masa :
1/2 szkl. mleka orzechowego (użyłam firmy Alpro)
100g tartych orzechów włoskich lub laskowych
100-150g miękkiego masła
1/2 szkl. cukru pudru
Mus :
450g truskawek bez szypułek (użyłam mrożonych)
1 galaretka truskawkowa
1 łyżeczka żelatyny
1/2 szkl. wody1/2 szk. cukru pudru
Dodatkowo :
płatki migdałów
posypka kolorowa
perełki
Przygotowanie :
Masa :
Orzechy zalewamy ciepłym mlekiem. Mieszamy i studzimy.
Masło ucieramy na puch.
Stopniowo dodajemy cukier puder i przestudzone zalane mlekiem orzechy.
Całość miksujemy aż składniki się połączą.
Mus :
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy żelatynę i studzimy.
Truskawki wraz z cukrem przekładamy do blendera i miksujemy.
Pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę z żelatyną.
Mieszamy i schładzamy mus.
Do pucharków nakładamy masę (ja robiłam to zwykłą łyżką).
Następnie na masę nakładamy mus.
Wierzch posypujemy posypką i perełkami.
Dokładamy kilka płatków migdałów.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
wygląda smakowicie i pewnie też smakuje…
Proste , a jakie pożywne , bardzo fajny deser .
Extra to wygląda ! Smakowicie 😉
mniam sama słodycz
Pucharek rozkoszy to propozycja na bardziej pracochłonny deser. Połączenie orzechów z musem truskawkowym zaskoczy smakiem nie jedną osobę. Jak dla mnie ideał
Ale pyszny deser 🙂 mniam lubię takie smaki 🙂