Pucharek słodkości
Łatwy w przygotowaniu deser który nas idealnie ochłodzi w słoneczny dzień.
Składniki :
1 galaretka truskawkowa
1 budyń waniliowy
mieszanka czekoladowych kulek (użyłam firmy Zentis)
kolorowa posypka
1,5 szkl. wody
0,5 l mleka
Przygotowanie :
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Używamy jednak mniej wody tylko 1,5 szklanki.
Po rozpuszczeniu galaretkę przelewamy do dość płaskiego naczynia (ja użyłam aluminiowej foremki).
Odstawiamy do stężenia.
Gdy galaretka nam mocno stężeje wyciągamy ją z foremki.
By nam się nie uszkodziła zanurzamy naczynie z galaretką w większym naczyniu z ciepłą wodą.
Gdy zobaczymy, że boki zaczynają odstawać – wyciągamy ją i kroimy w kostkę.
Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Studzimy.
Zimne już składniki przekładamy do pucharków.
Na dno układamy galaretkę pokrojoną w kostkę.
Na niej wykładamy zimny budyń.
Wierzch posypujemy kulkami i posypką.
Możemy odstawić do ponownego schłodzenia
bądź od razu delektować się smakiem.
Do zaprezentowania Państwu swojego deseru użyłam cudnych pucharków ze sklepu internetowego www.domagd.pl
Sklep ma bogatą ofertę w której każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli chcecie mieć u siebie takie cudo które jak wiadomo zawsze świetnie się sprawdzi zapraszam na zakupy.
Dziękuję za możliwość przetestowania pucharków i polecam gorąco zakupy w sklepie internetowym.
Ciekawe połączenie pysznych dodatków. Warto spróbować takiego deseru 🙂
przepysznie wygląda
Pięknie ci to wyszło i przyciąga oko jak by ktoś mi podał chętnie bym zjadła .
Super pomysł na deserek :-):-):-)