Menu
  • Dziś jest : 13 października 2024 Imieniny : Edwarda, Geralda, Teofila
  • Menu

    Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

    Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą
    to idealne urozmaicenie dla tradycyjnego kotleta.

    Składniki :

    1 podwójna pierś z kurczaka
    1 op. szpinaku rozdrobnionego (użyłam firmy Iglotex)
    1 op. (275g) sera Feta
    sól
    pieprz
    2 jajka
    1,5 szkl. bułki tartej
    olej
    1 łyżka masła
    2 łyżki śmietany 18%
    5-6 ząbków czosnku

    Przygotowanie :

    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Mięsko dzielimy na średniej wielkości kotleciki które
    rozbijamy na cienki placek i oprószamy go solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło.
    Dodajemy szpinak i smażymy mieszając aż do momentu gdy woda odparuje.
    Dokładamy obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, śmietanę i pokruszony ser.
    Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Farsz wykładamy na rozbitych plackach mięsa.
    Zwijamy jak roladę którą spinamy wykałaczką.
    Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
    Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
    Smacznego

  • 2 odpowiedzi na “Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą”

    1. Halina pisze:

      Pysznosci 🙂

    2. VIOLETTA pisze:

      MAM ZAMIAR JE ZROBIĆ I SĄDZĄC PO SKŁADNIKACH POWINNY BYĆ FANTASTYCZNE ( POD WARUNKIEM,ŻE NIC NIE POPSUJĘ!) 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *