Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą
to idealne urozmaicenie dla tradycyjnego kotleta.
Składniki :
1 podwójna pierś z kurczaka
1 op. szpinaku rozdrobnionego (użyłam firmy Iglotex)
1 op. (275g) sera Feta
sól
pieprz
2 jajka
1,5 szkl. bułki tartej
olej
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany 18%
5-6 ząbków czosnku
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Mięsko dzielimy na średniej wielkości kotleciki które
rozbijamy na cienki placek i oprószamy go solą i pieprzem.
Na patelni rozpuszczamy masło.
Dodajemy szpinak i smażymy mieszając aż do momentu gdy woda odparuje.
Dokładamy obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, śmietanę i pokruszony ser.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Farsz wykładamy na rozbitych plackach mięsa.
Zwijamy jak roladę którą spinamy wykałaczką.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
Smacznego
Pysznosci 🙂
MAM ZAMIAR JE ZROBIĆ I SĄDZĄC PO SKŁADNIKACH POWINNY BYĆ FANTASTYCZNE ( POD WARUNKIEM,ŻE NIC NIE POPSUJĘ!) 🙂