Roladki z szynki szwarcwaldzkiej zapiekane z serem i morelami
Karnawał w pełni, długi weekend się zaczyna, goście mają być za chwil kilka Ci spodziewani i nie tylko.
Zastanawiasz się, co przygotować? Czym błysnąć, by wizyta była niezapomniana? Postawić na klasykę czy zaszaleć?
Ja dziś zaszalałam i specjalnie dla męża przygotowałam Roladki z szynki szwarcwaldzkiej zapiekane z serem i morelami.
Niezwykle smaczne przekąski na jeden kęs, zaskoczą smakiem i dodadzą nam wiary w kulinarne możliwości 😉
Jesteście ciekawi ich smaku nic prostszego, wystarczy chwil kilka i 3 składniki, proste prawda?
Składniki :
20 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
20 owoców suszonej moreli
2 kuliki sera mozzarella
Dodatkowo :
wykałaczki
oliwa
papier do pieczenia
Przygotowanie :
Ser odsączamy na sitku.
Kroimy na plastry ( mi z 2-óch kulek wyszło 20 sztuk).
Morele moczymy w wrzątku.
Odsączamy.
Plastry szynki układamy np. na desce.
W środku umieszczamy morelę i plaster sera.
Zwijamy roladkę.
Spinamy wykałaczkami.
Układamy na blasze wyłożone papierem do pieczenia.
Skrapiamy oliwą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C przez 10-15 minut.
Podajemy na ciepło bądź zimno.
Smacznego
Pyszności, na imprezkę idealna przekąska 🙂
Kradnę przepis na sobotnią parapetówkę :)))
Proszę bardzo udanej zabawy życzymy 😉