Roladki z szynki w galarecie
Roladki z szynki w galarecie jako przystawka na każdej imprezie będą wieść prym.
Ciekawe połączenie składników dla wielu osób może być zaskoczeniem,
ale jak wiadomo do odważnych świat należy 😉
Składniki:
8 plastrów szynki wędzonej parzonej (użyłam firmy Nove)
2 banany
4 jajka
1/2 puszki kukurydzy (użyłam firmy Bonduelle)
8 płaskich łyżeczek majonezu
sól
pieprz
pęczek szczypiorku
2 łyżeczki soku z cytryny
500ml wywaru rosołowego/warzywnego
3 łyżeczki żelatyny
natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie :
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Studzimy, obieramy i dzielimy na połówki.
Szczypiorek oczyszczamy, osuszamy i drobno kroimy.
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Banany obieramy, kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na każdym plaster szynki umieszczamy po kawałku banana i jajka
następnie wykładamy majonez i posypujemy je szczypiorkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Zwijamy jak roladki.
Układamy na półmisku.
Kukurydzę układamy między roladkami.
Zalewamy całość wywarem połączonym z żelatyną.
Schładzamy w lodówce (u mnie była to cała noc).
Dodaj komentarz