Sałatka z kaszy kuskus, cukinii i fety
Pyszna, sycąca, w dobry nastrój wprawiająca sałatka z kaszy kuskus, cukinii i fety to spełnienie marzeń każdego.
Głód w mig przegoni dając satysfakcję nasycenia na długi czas. Jest nie tylko smaczna i aromatyczna, ale również najprostsza w przygotowaniu. Na dzień matki ideał, bo ile te mamy mają czasu spędzać w kuchnie żeby nasi najbliżsi byli zadowoleni, a na ich buziach uśmiech gościł zawsze, a nie tylko od święta. Korzystając z okazji wszystkim mamusiom życzymy dużo miłości od dzieci, spełnienia, dumy co serce roznosi, zdrowia co wszystko znosi mimo trudów jakie często trzeba przezwyciężać one zawsze się uśmiechają, nasze łzy ocierają, dając poczucie bezpieczeństwa gdy wokół burza panuje. A może wykorzystacie mój przepis i zaskoczycie swoje mamy? Zawsze przecież maluszkom tatusiowie mogą pomóc 😉
Składniki :
250g kaszy kuskus
1 cukinia
175g sera feta
pieprz
oliwa z oliwek (użyłam firmy Olitalia)
sól
oregano
1,5 szkl. bulionu bądź wody
sok wyciśnięty z połowy cytryny
Przygotowanie :
Kaszę kuskus umieszczamy w naczyniu zalewamy gorącym bulionem/wodą.
Przykrywamy na 5 minut.
Po upływie tego czasu kaszę mieszamy.
Czas przygotowania kaszy zależy od tego jakiej użyjemy najlepiej sprawdzić sposób przygotowania podany przez producenta na opakowaniu.
Cukinię myjemy, osuszamy kroimy na cienkie plasterki.
Umieszczamy w misce doprawiamy solą pieprzem i oregano.
Mieszamy, by wszystkie plasterki były w przyprawach.
Smażymy na rozgrzanej oliwie przez 3 minuty.
Następnie studzimy i dodajemy do kaszy wraz z pokruszonym serem feta.
Skrapiamy sokiem z cytryny.
Mieszamy.
Sałatka gotowa.
Smacznego
Smaczna propozycja idealna na dziś
Fajny i nawet ja zrobie