Sałatka makrelowo – pomidorowa
Sałatka makrelowo – pomidorowa na letnie orzeźwienie sprawdzi się rewelacyjnie.
Smak który nie pozwala przestać jeść, orzeźwienie gdy upał doskwiera
oraz łatwość w przygotowaniu sprawią, że sałatka może być podana na kolację czy
drugie śniadanie.
Składniki :
1 wędzona makrela
2-3 średnie pomidory
pęczek szczypiorku
3 jajka
pieprz
2 łyżki musztardy (użyłam stołowej firmy Develey)
bazylia do smaku
Przygotowanie :
Makrelę dokładnie oczyszczamy z kości.
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,
obieramy i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
Wszystkie składniki łączymy w jednej misce.
Dodajemy musztardę.
Doprawiamy do smaku bazylią i pieprzem.
Mieszamy i schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
Smacznego
Bardzo ciekawa sałatka. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 🙂
Super przepis
pyszności