Menu
  • Dziś jest : 27 listopada 2021 Imieniny : Waleriana, Wirgiliusza, Ody
  • Menu

    Sałatka makrelowo – pomidorowa

  • Sałatka makrelowo - pomidorowa
    Sałatka makrelowo – pomidorowa na letnie orzeźwienie sprawdzi się rewelacyjnie.
    Smak który nie pozwala przestać jeść, orzeźwienie gdy upał doskwiera
    oraz łatwość w przygotowaniu sprawią, że sałatka może być podana na kolację czy
    drugie śniadanie.

    Składniki :

    1 wędzona makrela
    2-3 średnie pomidory
    pęczek szczypiorku
    3 jajka
    pieprz
    2 łyżki musztardy (użyłam stołowej firmy Develey)
    bazylia do smaku

    Przygotowanie :

    Makrelę dokładnie oczyszczamy z kości.
    Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
    Wszystkie składniki łączymy w jednej misce.
    Dodajemy musztardę.
    Doprawiamy do smaku bazylią i pieprzem.
    Mieszamy i schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
    Smacznego

    a0d854a36faaac2a27444d7c3b1c8a9a_full_150

  • 3 odpowiedzi na “Sałatka makrelowo – pomidorowa”

    1. mopswkuchni pisze:

      Bardzo ciekawa sałatka. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 🙂

    2. ewelina pisze:

      Super przepis

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Kompot jabłkowo-rabarbarowy

    Kompot jabłkowo-rabarbarowy na ochłodę zawsze gotowy. Świetnie smakuje, chłodzi i motywuje. Składniki : 4 łodygi rabarbaru 7-9 średnich jabłek 3...

    Zamknij