Menu
  • Dziś jest : 7 grudnia 2024 Imieniny : Marcina, Ambrożego, Agatona
  • Menu

    Sałatka owocowa z tofu

  • Sałatka owocowa z tofu

    Sałatka owocowa z tofu to propozycja dla wszystkich spragnionych nowości  którzy lubią ciekawe połączenia smaków. Lekka i pełna witamin.

    Świetnie się sprawdzi jako przystawka.

    Składniki :

    250g sera tofu (użyłam ze sklepu Kuchnie Świata)
    2 banany
    2 pomarańcze
    2 gruszki
    3 średnie jabłka
    3/4 szkl. orzechów włoskich (użyłam firmy Kresto)
    sok z 1 cytryny
    1 łyżka miodu
    2 łyżki cukru truskawkowego (użyłam firmy Royal Brand)

    Przygotowanie :

    Wszystkie owoce myjemy, obieramy.
    Obrane jabłka i gruszki kroimy w piórka.
    Pomarańcze po obraniu i podzieleniu w piórka kroimy jeszcze na pół.
    Banany kroimy w plastry.
    Wszystkie owoce wkładamy do miseczki lub innego naczynia.
    Wsypujemy orzechy.
    Mieszamy.
    Dodajemy tofu pokrojone w kostkę.
    Z cytryny wyciskamy sok.
    Łączymy go z cukrem i miodem.
    Mieszamy aż składniki się połączą.
    Gotowym sosem polewamy sałatkę.
    Schładzamy w lodówce.
    Smacznego

  • 2 odpowiedzi na “Sałatka owocowa z tofu”

    1. wadera61 pisze:

      Szybko i smacznie 🙂

    2. Miro pisze:

      Same pyszności aż chce się jeść

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *