Sałatka owocowa z tofu
Sałatka owocowa z tofu to propozycja dla wszystkich spragnionych nowości którzy lubią ciekawe połączenia smaków. Lekka i pełna witamin.
Świetnie się sprawdzi jako przystawka.
Składniki :
250g sera tofu (użyłam ze sklepu Kuchnie Świata)
2 banany
2 pomarańcze
2 gruszki
3 średnie jabłka
3/4 szkl. orzechów włoskich (użyłam firmy Kresto)
sok z 1 cytryny
1 łyżka miodu
2 łyżki cukru truskawkowego (użyłam firmy Royal Brand)
Przygotowanie :
Wszystkie owoce myjemy, obieramy.
Obrane jabłka i gruszki kroimy w piórka.
Pomarańcze po obraniu i podzieleniu w piórka kroimy jeszcze na pół.
Banany kroimy w plastry.
Wszystkie owoce wkładamy do miseczki lub innego naczynia.
Wsypujemy orzechy.
Mieszamy.
Dodajemy tofu pokrojone w kostkę.
Z cytryny wyciskamy sok.
Łączymy go z cukrem i miodem.
Mieszamy aż składniki się połączą.
Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
Szybko i smacznie 🙂
Same pyszności aż chce się jeść