Sałatka z czerwonej fasoli
Lubicie jak jest zdrowo i kolorowo na talerzu?
Ja uwielbiam szczególnie w takie dni gdy za oknem szaro, buro i ponuro.
Deszcze nie przestaje padać, jest zimno, a ja mam ochotę schować się pod kołderką na cały dzień.
Niestety z tym schowaniem to mogę pomarzyć, ale przygotowanie czegoś kolorowego, co humor poprawi jest jak najbardziej realne.
Sałatka z czerwonej fasoli w mig przegoni uczucie głodu, a żywymi kolorami rozkocha nas w sobie.
Do tego boski smak i jesteśmy w raju. Jesteście ciekawi jak smakuje sałatka z czerwonej fasoli?
Składniki :
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka dużej kukurydzy
1 mały groszek w puszce
1 słoik selera konserwowego
250g pomidorków cherry
300g szynki
1 papryka ja użyłam żółtej
1 pęczek szczypiorku
Sos:
1 mały jogurt naturalny
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy dijon
sól
pieprz
Przygotowanie :
Selera, kukurydzę, groszek i fasolę odsączamy i przelewamy wodą.
Zostawiamy na sitku, by pozbyć się nadmiaru wody.
Pomidorki i paprykę myjemy.
Pomidorki przekrawamy na pół.
Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Szynkę również kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
Dodajemy sos.
Mieszamy i schładzamy w lodówce, by smaki się przegryzły.
Sos :
W miseczce łączymy jogurt z majonezem i musztardą.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mieszamy.
Taką sałatkę z chęcią przygotowałabym dla gości na imprezę 🙂
Fakt sprawdza się rewelacyjnie 😉
Sałatka pysznie skomponowana!
Dziękuje 😉
pyszna sałatka 🙂 z gatunku tych, co to pięknie wyglądają i wspaniale smakują 🙂
Dokładnie tak 😉
Pysznie, prosto, smacznie 🙂
Proste jak dla mnie jest najlepsze 😉
Fajna i szybka sałatka 🙂
Szkoda, że też szybko znika 😉