Sałatka z kaszy jaglanej
Sałatka z kaszy jaglanej zaspokoi największy głód.
Sprawdzi jako pożywne śniadanie bądź kolacja.
Jej widok jest jak ciepła wiosna która pewnie nie jednej osobie się marzy.
Składniki :
1 szkl. kaszy jaglanej
2 szkl. zielonego groszku
1 szkl. bobu konserwowego
200g sera mieszanego (krowio- owczego)
2 łyżki oliwy
2 szkl. wody
sól
kilka listków mięty
Przygotowanie :
Kaszę opłukujemy pod bieżącą wodą.
Następnie wrzucamy do lekko osolonej gotującej się wody.
Gotujemy około 15 minut ciągle mieszając, a gdy woda zacznie odparowywać dodajemy oliwę.
Kaszę wyłączamy, przykrywamy i studzimy.
Bób i groszek odsączamy z zalewy.
Później bób czyścimy z łupin.
Ser kroimy na kawałki np. w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy delikatnie mieszając.
Schładzamy w lodówce kilka minut.
Sałatkę podajemy udekorowaną miętą.
Smacznego
Dodaj komentarz