Menu
  • Dziś jest : 4 października 2021 Imieniny : Rozalii, Franciszka, Edwina
  • Menu

    Sałatka z mango, sałaty i tofu

  • Sałatka z mango, sałaty i tofu

    Sałatka z mango, sałaty i tofu sprawi, że nasz stół
    nabierze kolorów wiosny, a zdrowe i kolorowe składniki
    nasycą nas smakiem i aromatem.

    Składniki :

    1/2 sałaty
    1 mango
    100g tofu wędzonego
    1 świeży ogórek
    1 czerwona cebula
    garść zielonych oliwek (użyłam firmy Develey)

    Sos:

    1-2 ząbki czosnku
    szczypta soli
    pieprz
    pieprz cayenne
    sok z limonki
    3-4 łyżki oliwy
    1/3 łyżeczki kminu rzymskiego

    Przygotowanie :

    Tofu i oliwki odsączamy.
    Ser kroimy w kostkę.
    Ogórek myjemy, osuszamy i kroimy w krążki.
    Cebulę oczyszczamy, kroimy w piórka.
    Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
    Wszystkie składniki łączymy razem w misie.
    Następnie zalewamy sosem.

    Sos:

    W soku z limonki rozpuszczamy sól.
    Następnie dodajemy kmin, pieprz, pieprz cayenne
    oraz czosnek oczyszczony i przeciśnięty przez praskę.
    Dodać oliwę i wszystko razem wymieszać.
    Gotowym sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać.
    Schłodzić w lodówce.
    Smacznego

     

     

     

  • Jedna odpowiedź do “Sałatka z mango, sałaty i tofu”

    1. Joanna rozowakuchnia pisze:

      Wygląda ciekawie . Tofu ma całkiem fajny smak w takiej sałatce.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Roladki z piersi indyka nadziewane jajkiem

    Roladki z piersi indyka nadziewane jajkiem będą smakowitym dodatkiem do świątecznego śniadania. Smaczne, wiosenne, a do tego łatwe w przygotowaniu...

    Zamknij