Sałatka z melona, arbuza, oliwek i szynki
Sałatka z melona, arbuza, oliwek i szynki to smaczne i lekkie połączenie które urozmaici Wam nie tylko dzień.
Poprawi humor pięknymi barwami w szary i ponury dzień, ochłodzi gdy upał nam doskwiera. Poprawi nie tylko nastrój, ale uśmiech wywoła. Aksamitny sos i zioła uwydatnią smaki tej pysznej sałatki.
Składniki:
1 melon żółty
500g arbuza
1 op. sera feta
200g szynki
2 garstki oliwek (kolor dowolny)
Sos:
3 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
gałązki mięty
estragon
Przygotowanie:
Szynkę kroimy w kostkę.
Melona i arbuza obieramy ze skóry i kroimy w kostkę.
Oliwki osączamy.
Kruszymy ser feta.
Wszystkie składniki łączymy w naczyniu.
Polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Schładzamy w lodówce.
Sos:
Z cytryny wyciskamy sok.
Dodajemy sól, pieprz i posiekane zioła.
Dolewamy oliwę i mieszamy aż powstanie aksamitny sos.
Smacznie i lekko
Oj siostra wiesz jak mi dogodzić moje ukochane połączenie 😉
Zazdroszczę Pani takiej kreatywności kulinarnej ja to jestem totalna noga w kuchni