Sałatka z rybą
Sałatka rewelacyjna na każdą imprezę.
Składniki :
0,5 kg soli
3 kolorowe papryki
4 ogórki konserwowe
2 cebulepuszka kukurydzy
ocet winny
cukier
1 łyżka ketchupu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
olej
Przygotowanie :
Rybę solimy i smażymy na złoty kolor.
Następnie przestudzoną kroimy na kawałki.
Cebulę obieramy, kroimy w pióra i podduszamy.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy w plastry. Kukurydzę przelewamy na sitku i odsączamy.
Całość mieszamy.
W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos.
Łączymy ketchup, koncentrat i ocet winny.
Dodajemy do smaku cukier, pieprz i sól.
Sosem zalewamy sałatkę i mieszamy.
Odstawiamy na 30 minut i delektujemy się smakiem.
Dodaj komentarz