Menu
  • Dziś jest : 7 grudnia 2024 Imieniny : Marcina, Ambrożego, Agatona
  • Menu

    Sałatka z rzodkiewek

  • Sałatka z rzodkiewek to proste rozwiązanie na urozmaicone śniadanie, szybką przekąskę czy kolację. Smaczna i kolorowa kompozycja zaspokoi w mig nasz pusty żołądek. Wystarczy parę chwil, by ta sałatka została przygotowana i z przyjemnością zjedzona. Z pewnością gdy raz jej spróbujecie to sałatka z rzodkiewek będzie wpisana na stałe w Wasze menu.

    Składniki na 2 porcje:

    1 pęczek rzodkiewek
    4 plastry szynki
    4 plastry żółtego sera
    2 jajka
    1 ogórek
    szczypiorek (ilość wedle uznania)

    Sos:

    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    pieprz
    sól

    Przygotowanie :

    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Studzimy i obieramy.
    Kroimy na kawałki.
    Ogórek i rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w paski.
    Ser żółty i szynkę kroimy w paski.
    Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
    Posypujemy nim sałatkę.
    Całość polewamy sosem.
    Mieszamy i schładzamy kilka minut w lodówce.

    Sos:

    W miseczce łączymy ze sobą jogurt z majonezem.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Mieszamy i polewamy sałatkę.

    Smacznego

     

    Zapisz

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *