Sałatka z rzodkiewek
Sałatka z rzodkiewek to proste rozwiązanie na urozmaicone śniadanie, szybką przekąskę czy kolację. Smaczna i kolorowa kompozycja zaspokoi w mig nasz pusty żołądek. Wystarczy parę chwil, by ta sałatka została przygotowana i z przyjemnością zjedzona. Z pewnością gdy raz jej spróbujecie to sałatka z rzodkiewek będzie wpisana na stałe w Wasze menu.
Składniki na 2 porcje:
1 pęczek rzodkiewek
4 plastry szynki
4 plastry żółtego sera
2 jajka
1 ogórek
szczypiorek (ilość wedle uznania)
Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pieprz
sól
Przygotowanie :
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Studzimy i obieramy.
Kroimy na kawałki.
Ogórek i rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w paski.
Ser żółty i szynkę kroimy w paski.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy.
Posypujemy nim sałatkę.
Całość polewamy sosem.
Mieszamy i schładzamy kilka minut w lodówce.
Sos:
W miseczce łączymy ze sobą jogurt z majonezem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mieszamy i polewamy sałatkę.
Smacznego
Dodaj komentarz