Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Sałatka z tofu i truskawek

  • Sałatka z tofu i truskawek

    Sałatka z tofu i truskawek na powitanie wiosny.
    Smaczna, zdrowa i kolorowa.

    Składniki :

    garść truskawek
    1 op. tofu z ziołami (uzyłam firmy Polsoja)
    200g mixu sałat
    garść prażonych orzechów włoskich

    Sos:

    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka octu balsamicznego
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Mix sałat myjemy na sicie.
    Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki.
    Tofu odsączamy na sitku i kroimy w kostkę.
    W naczyniu łączymy mix sałat, prażone orzechy włoskie,
    tofu i truskawki.
    W osobnym naczyniu łączymy ze sobą składniki sosu.
    Mieszamy do ich połączenia.
    Gotowym sosem polewamy sałatkę.
    Delikatnie mieszamy.
    Sałatkę schładzamy w lodówce około 30 minut.
    Smacznego

  • 3 odpowiedzi na “Sałatka z tofu i truskawek”

    1. Kasia S pisze:

      Pyszna sałateczka 🙂

    2. Nie przepadam za tofu . Na talerzu wygląda ładnie i smacznie. Może gdybym dostała w takiej wersji do spróbowania to moje kubki smakowe by się przekonały .

    3. danusia 19671 pisze:

      Super, pyszna sałatka 🙂

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *