Sałatka z tofu i truskawek
Sałatka z tofu i truskawek na powitanie wiosny.
Smaczna, zdrowa i kolorowa.
Składniki :
garść truskawek
1 op. tofu z ziołami (uzyłam firmy Polsoja)
200g mixu sałat
garść prażonych orzechów włoskich
Sos:
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
Przygotowanie :
Mix sałat myjemy na sicie.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki.
Tofu odsączamy na sitku i kroimy w kostkę.
W naczyniu łączymy mix sałat, prażone orzechy włoskie,
tofu i truskawki.
W osobnym naczyniu łączymy ze sobą składniki sosu.
Mieszamy do ich połączenia.
Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Delikatnie mieszamy.
Sałatkę schładzamy w lodówce około 30 minut.
Smacznego
Pyszna sałateczka 🙂
Nie przepadam za tofu . Na talerzu wygląda ładnie i smacznie. Może gdybym dostała w takiej wersji do spróbowania to moje kubki smakowe by się przekonały .
Super, pyszna sałatka 🙂