Menu
  • Dziś jest : 28 marca 2025 Imieniny : Anieli, Renaty, Kastora
  • Menu

    Schab ze śliwką

  • Schab ze śliwką

    Idealny na każdą okazję nie tylko od święta.

    Składniki :

    schab 1kg
    śliwka kalifornijska bez pestek 100-150g Kresto
    czosnek granulowany
    sól
    pieprz
    tymianek
    majeranek
    1/3 szkl. wody

    Przygotowanie :

    Schab nacieramy czosnkiem.
    Następnie oprószamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
    Mięso nacinamy dość głęboko ostrym szpikulcem.
    Ja robiłam to ostrym nożem prawie na wylot w odległościach co 2 cm.
    W nacięcia jak najgłębiej wpychamy śliwki.
    Odstawiamy na 2-3 godziny.
    Pieczemy w rękawie z dodatkiem wody w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C
    przez 1 godzinę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *