Skrzydełka po diabelsku
Skrzydełka po diabelsku są dokładnie takie jak wskazuje nazwa.
Jeśli jesteście wrażliwi na ostre smaki to będzie dla Was wyzwanie.
Składniki :
8 skrzydełek
1 op. przyprawy Grill skrzydełka ogniste (użyłam firmy Kamis)
2 łyżki miodu
4 łyżki oleju
2 łyżki musztardy Dijon
Przygotowanie :
Skrzydełka myjemy, osuszamy.
W miseczce łączymy ze sobą na jednolitą konsystencję miód, olej, musztardę i przyprawę.
Przygotowaną marynatą smarujemy skrzydełka.
Odstawiamy je w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-190st.C
przez około godzinę.
Najlepiej stan upieczenia skrzydełek kontrolować.
Rady :
Tak przygotowane skrzydełka możemy również upiec na grillu.
Polecam
Tez robiłam z ich przyprawą i powiem ci ze jest piekielnie ostra hi hi .
jak takie ostre to potem litry wody trzeba he he pewnie pić
hmm mam wrazliwy zoladek na ostre przyprawy no ale wygladaja tak apetycznie ze chyba się skuszę:) Pozdrawiam:)
Ostre? Takie lubię !
Dziękuję 🙂
ostre?? mniam, mniam 🙂