Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym
Gdy za oknem jest piękny, słoneczny dzień, a nas dopadnie ochota na coś słodkiego jesteśmy rozdarci. Z jednej strony chcemy skorzystać z pogody która nas nie rozpieszcza w tym roku, a z drugiej chęć do słodyczy nabiera na sile. Nie wiemy co zrobić. Jakiego wyboru dokonać,a przecież można to rozwiązać w prosty sposób.
Wystarczą 3 składniki i 30 minut, a efekt mile nas zaskoczy. Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym to jak powiew świeżości i przyjemności. Minimum nakładu pracy, a nasze podniebienie będzie zaspokojone.
Nadzienie o smaku truskawki Lauretta Kandy to smaczne uzupełnienie naszego deseru. Praktyczne i łatwe w użyciu cóż więcej do szczęścia nam potrzeba?
Składniki:
1 op. ciasta francuskiego
1/2 op. nadzienia truskawkowego marki Lauretta Kandy
kawałki czekolady wedle uznania
Dodatkowo:
papier do pieczenia
Przygotowanie :
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie.
Wykładamy połowę nadzienia.
Rozsmarowujemy.
Posypujemy kawałkami czekolady.
Zwijamy w rulon.
Kroimy na kawałki 1 cm.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st C przez 20-25 minut do momentu aż się zrumienią.
jak pysznie wyglądają 🙂 chciałoby się sięgnąć przez monitor ;)))
To zapraszam na degustację 😉
Cudowne ślimaczki. Jestem uzależniona od truskawek. Ten smak, zapach, wygląd… i nie tylko. 😉
To tak samo jak ja