Menu
  • Dziś jest : 4 lipca 2018 Imieniny : Malwiny, Izabeli, Aureliana
  • Menu

    Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym

  •  

    Gdy za oknem jest piękny, słoneczny dzień, a nas dopadnie ochota na coś słodkiego jesteśmy rozdarci. Z jednej strony chcemy skorzystać z pogody która nas nie rozpieszcza w tym roku, a z drugiej chęć do słodyczy nabiera na sile. Nie wiemy co zrobić. Jakiego wyboru dokonać,a przecież można to rozwiązać w prosty sposób. Wystarczą 3 składniki i 30 minut, a efekt mile nas zaskoczy. Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym to jak powiew świeżości i przyjemności. Minimum nakładu pracy, a nasze podniebienie będzie zaspokojone.
    Nadzienie o smaku truskawki Lauretta Kandy to smaczne uzupełnienie naszego deseru. Praktyczne i łatwe w użyciu cóż więcej do szczęścia nam potrzeba?

    Składniki:

    1 op. ciasta francuskiego
    1/2 op. nadzienia truskawkowego marki Lauretta Kandy
    kawałki czekolady wedle uznania

    Dodatkowo:

    papier do pieczenia

    Przygotowanie :

    Ciasto francuskie rozkładamy na blacie.
    Wykładamy połowę nadzienia.
    Rozsmarowujemy.
    Posypujemy kawałkami czekolady.
    Zwijamy w rulon.
    Kroimy na kawałki 1 cm.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st C przez 20-25 minut do momentu aż się zrumienią.

  • 4 odpowiedzi na “Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym”

    1. Małgorzata Kijowska napisał(a):

      jak pysznie wyglądają 🙂 chciałoby się sięgnąć przez monitor ;)))

    2. Danusia napisał(a):

      Cudowne ślimaczki. Jestem uzależniona od truskawek. Ten smak, zapach, wygląd… i nie tylko. 😉

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Przepisy na ciasta z owocami w roli głównej

    Owoce, w szczególności świeże, sezonowe, stanowią świetny dodatek do różnego rodzaju ciast. Poniżej 2 przepisy na tego typu wypieki –...

    Zamknij