Menu
  • Dziś jest : 19 maja 2024 Imieniny : Iwa, Piotra, Celestyna
  • Menu

    Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym

  • Gdy za oknem jest piękny, słoneczny dzień, a nas dopadnie ochota na coś słodkiego jesteśmy rozdarci. Z jednej strony chcemy skorzystać z pogody która nas nie rozpieszcza w tym roku, a z drugiej chęć do słodyczy nabiera na sile. Nie wiemy co zrobić. Jakiego wyboru dokonać,a przecież można to rozwiązać w prosty sposób.

    Wystarczą 3 składniki i 30 minut, a efekt mile nas zaskoczy. Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym to jak powiew świeżości i przyjemności. Minimum nakładu pracy, a nasze podniebienie będzie zaspokojone.
    Nadzienie o smaku truskawki Lauretta Kandy to smaczne uzupełnienie naszego deseru. Praktyczne i łatwe w użyciu cóż więcej do szczęścia nam potrzeba?

    Składniki:

    1 op. ciasta francuskiego
    1/2 op. nadzienia truskawkowego marki Lauretta Kandy
    kawałki czekolady wedle uznania

    Dodatkowo:

    papier do pieczenia

    Przygotowanie :

    Ciasto francuskie rozkładamy na blacie.
    Wykładamy połowę nadzienia.
    Rozsmarowujemy.
    Posypujemy kawałkami czekolady.
    Zwijamy w rulon.
    Kroimy na kawałki 1 cm.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st C przez 20-25 minut do momentu aż się zrumienią.

  • 4 odpowiedzi na “Ślimaczki z nadzieniem truskawkowym”

    1. jak pysznie wyglądają 🙂 chciałoby się sięgnąć przez monitor ;)))

    2. Danusia pisze:

      Cudowne ślimaczki. Jestem uzależniona od truskawek. Ten smak, zapach, wygląd… i nie tylko. 😉

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *