Spaghetti z buraka zapiekane z kurczakiem i serem w szynce
Spaghetti z buraka zapiekane z kurczakiem i serem w szynce to szybki pomysł na urozmaicenie swojego śniadania o zdrowe właściwości buraka oraz na podanie
do jedzenia zupełnej nowości pełnej smaku i aromatu. Spaghetti z buraka zapiekane z kurczakiem i serem w szynce to również świetne rozwiązanie na każdą imprezę podane na ciepło bądź zimno jako przekąska zaskoczy wiele osób. Zrobisz je łatwo i szybko, a pomysłem zaskoczysz wielu nie wspominając o smaku. #fitandeasy #makaronyzwarzyw
Składniki na 6 porcji:
1/2 op. spaghetti z buraka (marki Fit&Easy)
6 plastrów szynki
1 op. sera mozzarella
1 pojedyncza pierś z kurczaka
2 łyżki tartego słonecznika
pieprz
sól
olej
masło
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Następnie przesmażamy na oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Foremki smarujemy masłem.
Do każdej wkładamy plaster szynki formując babeczkę.
Do środka wkładamy spaghetti z buraka (ilość wedle uznania).
Posypujemy tartym słonecznikiem.
Pomiędzy spaghetti wkładamy kawałki kurczaka.
Posypujemy startym serem mozzarella.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez 10-12 minut.
Wow, a to jest takie coś jak spaghetti z buraka? Nigdy tego nie spotkałam
Jest i to bardzo smaczne 😉 Choć co prawda to nowość na polskim rynku