Tortilla z łososiem i pesto
Okres karnawału obfituje w wiele okazji do spotkań ze znajomymi czy rodziną.
Urodziny czy imieniny motywują nas do tego, że chcemy zaskoczyć bliskich
czymś innym oryginalnym pomysłem, połączeniem smaków.
Czasami te najprostsze rzeczy wychodzą najlepiej, nie są skomplikowane, a ich przygotowanie to chwile przyjemności. Taka właśnie jest tortilla z łososiem i pesto.
Składniki :
2 placki tortilli
2 łyżki majonezu (użyłam firmy Develey)
2 łyżki pesto
150g łososia wędzonego w plastrach
Dodatkowo :
folia aluminiowa
Przygotowanie :
Placki tortilli smarujemy majonezem.
Na majonez wykładamy pesto, a na nim łososia.
Całość zwijamy jak roladę.
Zawijamy w folię aluminiową.
Schładzamy w lodówce przez 1-2 godziny.
Po tym czasie wyciągamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Smacznego
Dodaj komentarz