Truskawkowiec mrożony
Truskawkowiec mrożony na przekór wszystkiemu i wszystkim, bo kto powiedział,
że ma być podany gdy jest ciepło 😉
Składniki :
1000g truskawek (użyłam mrożonych)
500g sera białego twarogowego
2 galaretki truskawkowe
1 cukier waniliowy
3/4 szkl. cukru pudru +2 łyżki
250 ml śmietany 30%kulki czekoladowe (użyłam firmy Zentis)
Przygotowanie :
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody.
Odstawiamy do stężenia.
Ser mielimy trzy razy.
Truskawki rozmrażamy na sitku.
Wrzucamy do blendera dodając cukier puder i cukier waniliowy.
Miksujemy na mus.
Dodajemy zmielony ser oraz tężejącą galaretkę.
W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę z cukrem pudrem (2 łyżki).
Dodajemy do całości.
Mieszamy do połączenia składników.
Przelewamy do tortownicy.
Wstawiamy do zamrażalnika.
Przed podaniem wierzch posypujemy czekoladowymi kulkami.
mniam! wygląda obłędnie!
aaale mega 😀 super wygląda
wow ciekawa jestem jak smakuje
Pysznie wygląda! Wspaniały zamiennik lodów 🙂
Oj zjadłabym takie pyszne ciacho 🙂 mniam 🙂
pysznosci
Wspomnienie lata 🙂
Przepiekane foto a co do produktów ZENTIS SAMA UŻYWAM I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA