Menu
  • Dziś jest : 5 października 2021 Imieniny : Igora, Apolinarego, Placyda
  • Menu

    Truskawkowiec mrożony

  • 4

    Truskawkowiec mrożony na przekór wszystkiemu i wszystkim, bo kto powiedział,
    że ma być podany gdy jest ciepło 😉

    Składniki :

    1000g truskawek (użyłam mrożonych)
    500g sera białego twarogowego
    2 galaretki truskawkowe
    1 cukier waniliowy
    3/4 szkl. cukru pudru +2 łyżki
    250 ml śmietany 30%

    kulki czekoladowe (użyłam firmy Zentis)

    Przygotowanie :

    Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody.
    Odstawiamy do stężenia.
    Ser mielimy trzy razy.
    Truskawki rozmrażamy na sitku.
    Wrzucamy do blendera dodając cukier puder i cukier waniliowy.
    Miksujemy na mus.
    Dodajemy zmielony ser oraz tężejącą galaretkę.
    W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę z cukrem pudrem (2 łyżki).
    Dodajemy do całości.
    Mieszamy do połączenia składników.
    Przelewamy do tortownicy.
    Wstawiamy do zamrażalnika.
    Przed podaniem wierzch posypujemy czekoladowymi kulkami.

  • 8 odpowiedzi na “Truskawkowiec mrożony”

    1. macela pisze:

      mniam! wygląda obłędnie!

    2. Malvie pisze:

      aaale mega 😀 super wygląda

    3. Justyna pisze:

      wow ciekawa jestem jak smakuje

    4. wadera61 pisze:

      Pysznie wygląda! Wspaniały zamiennik lodów 🙂

    5. Marzena pisze:

      Oj zjadłabym takie pyszne ciacho 🙂 mniam 🙂

    6. gin pisze:

      Wspomnienie lata 🙂

    7. Joanna Rozowakuchnia pisze:

      Przepiekane foto a co do produktów ZENTIS SAMA UŻYWAM I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *