Udziki pieczone
Udziki pieczone przygotowane specjalnie na grilla.
Pogoda nie dopisała, mięsko czekało w marynacie więc postanowiłam je upiec,
a efekt możecie zobaczyć.
Składniki :
4 podudzi z kurczaka (mogą być ćwiartki/pałki)
1 op. przyprawy grill pikantny (użyłam firmy Kamis)
7 łyżek sosu sojowego
2 łyżki ketchupu
Przygotowanie :
Udziki myjemy, osuszamy.
W misce łączymy sos sojowy z przyprawą i ketchupem.
Przygotowaną marynatą smarujemy mięsko które
następnie odstawiamy w chłodne miejsce (u mnie stały cała noc).
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st.C przez 1 godzinę.
Najlepiej stan upieczenia kontrolować.
Udziki rewelacyjnie smakują z sałatką obiadowo-grillową (klik).
Smacznego
Przepiękny kolor takie złociste jak to mówi moja córka . Tez używałam przypraw Kamis do grilla . Bardzo dobre .
świetnie wyglądają pewnie rownie smaczne sa 🙂
Smaczna propozycja!
Na grilla i do piekarnika !
Ale pysznie wyglądają. Super sposób na kurczaka 🙂