Zawijasy schabowe z serem, pieczarkami i marchewką
Zawijasy schabowe z serem, pieczarkami i marchewką będą uzupełnieniem naszego dania obiadowego.
Ciekawe połączenie marchewki z pieczarkami otulone ciągnącym serem będzie miłym doznaniem smakowym.
Składniki :
8 kotletów schabowych
300g pieczarek
200g sera żółtego
1 cebula
1 mała puszka młodej marchewki
musztarda do smarowania
sól
pieprz
masło
olej
bułka tarta
2-3 jajka
Przygotowanie :’
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Tłuczkiem cienko rozbijamy.
Oprószamy solą i pieprzem.
Cebulę obieramy i szklimy na maśle.
Dodajemy do niej obrane, umyte i pokrojone w plastry pieczarki.
Trzymamy na ogniu aż odparują.
Następnie podduszone pieczarki z cebulką możemy odsączyć na sitku.
Marchewkę odsączamy.
Każdy kotlet smarujemy musztardą.
Wykładamy na nim pieczarki z cebulką, marchewkę.
Całość posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
Zwijamy jak roladkę i spinamy wykałaczką.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej.
Smażymy na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Następnie układamy na blaszce z kratką którą podlewamy odrobinę wodą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez 30 minut.
Podajemy na ciepło do obiadu np. z ziemniakami i surówką.
Smacznego
Pyszny obiadek|!
Dziękuje
Jejku, to mi się bardzo podoba!
Zrobię na 100%
W środku znajdę wszystko co lubię!
Dziękuję!