Menu
  • Dziś jest : 11 października 2024 Imieniny : Aldony, Emila, Dobromiły
  • Menu

    Ziemniaki faszerowane

  • ziemniaki_faszerowane

    Ziemniaki faszerowane nasze polskie ziemniaczki w innej odsłonie.

    Składniki :

    10 średnich ziemniaków
    do 50 dag mięsa mielonego
    30 dag sera żółtego
    1 średnia cebula
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzamy i wydrążamy środki.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso mielone i wydrążone środki ziemniaków.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Ziemniaki nadziewamy przygotowanym farszem i posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach
    żółtym serem.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez ok. 20minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *