Zupa chińska
Popularnego chińczyka znają chyba wszyscy.
Ja swojego zrobiłam pod smak męża.
Składniki :
1 podwójna pierś z kurczaka
1 op. mieszanki chińskiej
1/3 op. makaronu ryżowego (ja użyłam TaoTao)
30 dag mrożonych grzybów (np.podgrzybki)
sól
pieprzolej
sos sojowy (ja użyłam TaoTao)
kostka rosołowa
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w kostkę obsmażamy na oleju.
Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wkładamy obsmażoną pierś z kurczaka.
Dodajemy mieszankę chińską i zamrożone grzyby
(ja swoje wrzuciłam od razu bez rozmrażania i mycia
gdyż pochodziły z naszych jesiennych zbiorów).
Zalewamy wodą, by zakryć składniki.
Dodajemy kostkę rosołową.
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Makaron gotujemy oddzielnie według przepisu na opakowaniu.
Podajemy nakładając do miseczek makaron zalany zupą.
Smacznego
Dodaj komentarz