Menu
  • Dziś jest : 13 lutego 2025 Imieniny : Grzegorza, Katarzyny, Kastora
  • Menu

    Zupa chińska

  • Zupa chińska

    Popularnego chińczyka znają chyba wszyscy.
    Ja swojego zrobiłam pod smak męża.

    Składniki :

    1 podwójna pierś z kurczaka
    1 op. mieszanki chińskiej
    1/3 op. makaronu ryżowego (ja użyłam TaoTao)
    30 dag mrożonych grzybów (np.podgrzybki)
    sól
    pieprz

    olej
    sos sojowy (ja użyłam TaoTao)
    kostka rosołowa

    Przygotowanie :

    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Kroimy w kostkę obsmażamy na oleju.
    Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.
    Do garnka wkładamy obsmażoną pierś z kurczaka.
    Dodajemy mieszankę chińską i zamrożone grzyby
    (ja swoje wrzuciłam od razu bez rozmrażania i mycia
    gdyż pochodziły z naszych jesiennych zbiorów).
    Zalewamy wodą, by zakryć składniki.
    Dodajemy kostkę rosołową.
    Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
    Makaron gotujemy oddzielnie według przepisu na opakowaniu.
    Podajemy nakładając do miseczek makaron zalany zupą.
    Smacznego

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *