Zupa gulaszowa a’la strogonow
Pyszna i pożywna zupa
nadająca się na wszelkie okazje do podania.
Jej smak pobudza apetyt.
Składniki :
1,5 kg udźca wołowego bez kości
1 kg pieczarek
3 papryki
1 papryczka chili
2 łyżki zupy gulaszowej
1 kostka mięsna
2 cebule
100 ml śmietany 30%
mąka
olej
sól
pieprz
Przygotowanie :
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
i kroimy w kostkę.
Następnie delikatnie oprószamy je mąką
(oprószamy nie obtaczamy to ważne).
Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Po przesmażeniu przekładamy do garnka
w którym będziemy gotować.
Mięso zalewamy wodą tak, by woda je przykryła.
Wstawiamy na małym ogniu.
W między czasie szklimy na oleju
obraną i pokrojoną w kostkę cebulę
którą dodajemy do mięsa.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
Po przesmażeniu również dokładamy je do mięsa.
Całość około godzinę podduszamy.
Po tym czasie dodajemy
umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę,
kostkę mięsną i zupę gulaszową
oraz umytą, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę
papryczkę chili.
Gdy mięso będzie już miękkie zupę
zaprawiamy śmietaną z dodatkiem 1 płaskiej łyżeczki mąki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
mąż napewno się w niej zakocha zrobie mu w weekend
Czym można zastąpić zupę gulaszowa potrzeba tam 2 łyżki??
Można ją pominąć