Menu
  • Dziś jest : 14 stycznia 2025 Imieniny : Feliksa, Hilarego, Odona
  • Menu

    Zupa gulaszowa a’la strogonow

  • Zupa gulaszowa a'la strogonow

    pasek

    Pyszna i pożywna zupa
    nadająca się na wszelkie okazje do podania.
    Jej smak pobudza apetyt.

    Składniki :

    1,5 kg udźca wołowego bez kości
    1 kg pieczarek
    3 papryki
    1 papryczka chili
    2 łyżki zupy gulaszowej
    1 kostka mięsna
    2 cebule
    100 ml śmietany 30%
    mąka
    olej
    sól
    pieprz

    Przygotowanie :

    Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
    i kroimy w kostkę.
    Następnie delikatnie oprószamy je mąką
    (oprószamy nie obtaczamy to ważne).
    Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
    Po przesmażeniu przekładamy do garnka
    w którym będziemy gotować.
    Mięso zalewamy wodą tak, by woda je przykryła.
    Wstawiamy na małym ogniu.
    W między czasie szklimy na oleju
    obraną i pokrojoną w kostkę cebulę
    którą dodajemy do mięsa.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
    Po przesmażeniu również dokładamy je do mięsa.
    Całość około godzinę podduszamy.
    Po tym czasie dodajemy
    umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę,
    kostkę mięsną i zupę gulaszową
    oraz umytą, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę
    papryczkę chili.
    Gdy mięso będzie już miękkie zupę
    zaprawiamy śmietaną z dodatkiem 1 płaskiej łyżeczki mąki.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Smacznego

    bm_1_kolor_1

  • 3 odpowiedzi na “Zupa gulaszowa a’la strogonow”

    1. Paulina K pisze:

      mąż napewno się w niej zakocha zrobie mu w weekend

    2. Lidka pisze:

      Czym można zastąpić zupę gulaszowa potrzeba tam 2 łyżki??

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *