Zupa serowa
Pyszna zupa dla miłośników sera i nie tylko.
Składniki :
300g serek topiony Gouda w saszetkach Lactima
2 łyżki śmietany
2 rosołki drobiowe
2 łyżki mąki
3 marchewki
1/2 pora
2l wody
sól
pieprz
500g makaron świderki
Przygotowanie :
Marchewki i pora obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
W garnku zagotowujemy wodę z rosołkami.
Dodajemy marchew i pora.
Gotujemy 20-25 minut.
Serki łączymy z 1/2 szklanki gorącej wody.
Mieszamy do idealnego połączenia i wlewamy do zupy.
Z zupy odlewamy 1/2 szklanki wywaru i robimy zaprawkę dodając mąkę.
Mieszamy i dolewamy do zupy.
Gotujemy 10 minut. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Gotową zupą zalewamy makaron i delektujemy się smakiem.
Smacznego
Dodaj komentarz