Zupa z cukinii
Zupa z cukinii inna niż wszystkie lekka i smaczna. Doda energii i smakiem zaskoczy. Kwintesencja smaku na talerzu.
Zupa z cukinii to jak pożegnanie lata. Zaskoczy smakiem i aromatem, a w pamięci pozostanie na długo, by móc do nie wracać i na nowo delektować się smakiem.
Składniki :
2 średniej wielkości cukinie
1 marchew
1 pietruszka
1/4 selera
1 udko z kurczaka
2 l wody
sól
pieprz
1 łyżka masła
Dodatkowo do podania :
koperek bądź natka pietruszki
śmietana
Przygotowanie :
Mięso myjemy umieszczamy w garnku.
Zalewamy wodą w między czasie zbierając powstały szum.
Następnie dodajemy obrane, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (marchew, pietruszka, seler).
Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Następnie cukinię podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy.
Całość gotujemy do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekamy koperkiem bądź natką i kleksem ze śmietany.
Smacznego
Jak dla mnie rewelacja pyszna i lekka
Takiej nigdy nie jadlam!
Polecam jest pyszna