Menu
  • Dziś jest : 26 listopada 2019 Imieniny : Delfiny, Lechosława, Konrada
  • Menu

    Zupa z cukinii

  • Zupa z cukinii

    Zupa z cukinii inna niż wszystkie lekka i smaczna. Doda energii i smakiem zaskoczy. Kwintesencja smaku na talerzu.
    Zupa z cukinii to jak pożegnanie lata. Zaskoczy smakiem i aromatem, a w pamięci pozostanie na długo, by móc do nie wracać  i na nowo delektować się smakiem.

    Składniki :

    2 średniej wielkości cukinie
    1 marchew
    1 pietruszka
    1/4 selera
    1 udko z kurczaka
    2 l wody
    sól
    pieprz
    1 łyżka masła

    Dodatkowo do podania :

    koperek bądź natka pietruszki
    śmietana

    Przygotowanie :

    Mięso myjemy umieszczamy w garnku.
    Zalewamy wodą w między czasie zbierając powstały szum.
    Następnie dodajemy obrane, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (marchew, pietruszka, seler).
    Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Następnie cukinię podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy.
    Całość gotujemy do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekamy koperkiem bądź natką i kleksem ze śmietany.
    Smacznego

    Grzyby i warzywa jesienne 2016

  • 3 odpowiedzi na “Zupa z cukinii”

    1. Ola pisze:

      Jak dla mnie rewelacja pyszna i lekka

    2. Gosia pisze:

      Takiej nigdy nie jadlam!

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Bogracz

    Bogracz to nic innego jak kociołek w którym przygotujemy posiłek nad ogniskiem. Często mianem Bogracz nazywana jest zupa gulaszowa którą...

    Zamknij