Zupa z fasolki szparagowej
Gdy upał za oknem straszny, słońce grzeje niemiłosiernie to na nic ochoty nie mamy.
W taki upał najlepsze na obiad są dania szybkie, smaczne, a przede wszystkim łatwe w przygotowaniu.
Zapewniając nam minimalny czas spędzony w zaciszu czterech kuchennych ścian. Takim obiadowym ideałem jest zupa z fasolki szparagowej. Syta i smaczna, zachwyci nie jedną osobę.
Składniki :
500g fasoli
3 skrzydełka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
5 cm pora
sól
pieprz
śmietana
Przygotowanie :
Fasolę oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki.
W garnku gotujemy wodę wraz ze skrzydełkami.
Zbieramy powstały szum.
Następnie dodajemy obrane i umyte selera, pora, marchew, pietruszkę (ja marchew i pietruszkę ścierałam na tarce o grubych oczkach). .
Gotujemy do miękkości.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy na ciepło z kleksem śmietany.
Smacznego
Mmm uwielbiam zdrowie jedzonko i takie cudowne przepisy! Świetny blog 😉