Zupa z jabłek
Zupa jabłkowa smaczna, aromatyczna rozgrzewająca.
Jej wygląd może mylić, ale smak zniewala.
Gdy ją przygotujesz to w smaku się rozkoszujesz.
Delikatna z nutą pikanterii, głód zaspokoi.
Będzie idealna w zwykły dzień jak i w czasie Świąt
Składniki :
1,5 kg mięsa gulaszowego
6-7 dużych jabłek
400ml cydru lub soku jabłkowego 100%
woda
olej
sól
pieprz
pieprz cayenne
majeranek
Przygotowanie :
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę.
Przesmażamy na oleju.
Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą
tak aby je przykryć.
Dwa jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dokładamy do mięsa.
Dusimy na pół miękko.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wlewamy cydr/sok oraz jabłka umyte, obrane i pokrojone na ćwiartki.
Dusimy do miękkości.
W między czasie doprawiamy do smaku majerankiem i pieprzem cayenne.
Podajemy na ciepło.
Smacznego
Intrygująca i zupełnie wyjątkowa 🙂
Wyjątkowo smaczna i rozgrzewająca – polecam zrobić 😉
To może być ciekawe połączenie. Jeszcze nie robiłam takiej zupy
Polecam zrobić 😉
Ciekawa jestem tego smaku 🙂 w pierwszej chwili myślałam że to zwykła zupa owocowa ale coś mi tu olej nie pasował 🙂 mięsko i jabłka ciekawe połączenie, to musi być smaczna 🙂
I jest mega smacznie 😉
Interesujące. Jabłka do wieprzowiny to nie novum, wiele razy dodawałam, ale nigdy nie próbowałam zupy. Może być świetne. To intrygujące, jak wiele jest jeszcze do odkrycia w kuchni!
Jak pierwszy raz robiłam miałam mieszane uczucia, ale teraz wymiata 😉
Ależ ciekawa zupka, bardzo zaskakująca. Tak mnie zaintrygowała, że na pewno zrobię, żeby spróbować :))
Pozdrawiam ciepło, Agness:)
Również pozdrawiamy i polecamy zupkę 😉
A to ciekawostka… zupy z jabłkami (no może z jednym, to tak) jeszcze nie robiłam. I ten cydr, mniam – zaciekawił mnie ten przepis…
Łączenie smaków ma wiele zalet, a ta zupa jest mega
Intrygujący przepis. Lubię bardzo łączenie owoców z mięsem. Muszę wypróbować Twój przepis. Wygląda apetycznie.
To pyszne łączenie smaków o którym nawet nie wspomnę
Zupy z jabłek najczęściej jada się na słodko. Ja robię pyszny krem z topinamburem, ale w wersji bez mięsa. Muszę spróbować tę opcję…
Polecam jest mega 😉
Bardzo jestem zaciekawiona zupką, ciekawi mnie połączenie smaków. Jabłka smażone czy pieczone wyśmienicie smakują nam z mięsem, więc i tak zupka powinna nam smakować. Muszę ją wypróbować.
Ta zupa srradła nasze serce
O jaka zaskakująca. Bylam pewna, że na słodko. Jestem ciekawa jej smaku☺️
Ta zupa to coś innego
Ciekawy przepis. Połączenie jabłek i mięsa brzmi bardzo interesująco.
I smakowicie 😉
Chętnie zrobię, uwielbiam zupy, w dodatku te rozgrzewające najbardziej. A nie pomyślałabym by dodać jabłek.
Ja staram się wykorzystać to, co mam z działki 😉
Ooo… coś wyjątkowego tu dziś odkrywam.
Dla mnie nowinka kulinarna warta sprawdzenia, bo to są moje klimaciki 🙂
Zrobię taką, notuję przepis, żeby nie zaginął.
Ja zrobiłam raz i od tamtej pory mąż co jakiś czas (min.raz w miesiącu) się dopomina 😉
Wyglada smakowicie, jeszcze nie robiłam gulaszu z jabłek może spróbuje kiedyś
Polecam 😉