Menu
  • Dziś jest : 16 kwietnia 2024 Imieniny : Bernadetty, Cecyliana, Kseni
  • Menu

    Ciasteczka kokosowe z musli

  • Ciasteczka kokosowe z musli

    Ciasteczka kokosowe z musli to pyszna przekąska dla każdego łasucha.
    Smak który jest jak aksamit dla podniebienia
    sprawia, że chcemy je ciągle mieć w zasięgu ręki czy wzroku.

    Składniki:

    1 szkl. wiórek kokosowych (użyłam firmy Skworcu)
    1 szkl. musli smak tropikalny
    4 łyżki rodzynek (użyłam Melelayer firmy Skworcu)
    3 łyżki kakao (użyłam firmy Skworcu)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam firmy Skworcu)
    1 jajko
    175g margaryny
    2 szkl. mąki pszennej ekologicznej (użyłam z Młynu Kopytowa)

    Przygotowanie:

    Do miski bądź na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Dodajemy kakao, cukry, jajko, miękką margarynę oraz musli i rodzynki.
    Na sam koniec wsypujemy musli.
    Z podanych składników zagniatamy ciasto.
    Gdy będzie odchodzić od rąk schładzamy je w lodówce przez 2 godziny.
    Po tym czasie ciasto wyciągamy.
    Odrywamy małe kawałki z których formujemy kulki,
    a następnie je spłaszczamy jak placuszki.
    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200st.C przez około 15-20 minut.
    Smacznego

  • 7 odpowiedzi na “Ciasteczka kokosowe z musli”

    1. Marzena pisze:

      Świetne ciasteczka, już mi smakują 🙂

    2. Elwira pisze:

      Kusisz od samego rana. Wyglądają pyspysznie.

    3. Marta J pisze:

      Smakowicie wyglądają,spróbuję je zrobić

      http://krainakobiety.blogspot.com/

    4. Bardzo fajne ciasteczka . Szybko się robi . Coś dla mnie 🙂

    5. Danuta pisze:

      Ciasteczka rewelacyjne, ale mi smaku narobiłaś 🙂

    6. foodmania pisze:

      cudne, domowe ciasteczka!

    7. Marek pisze:

      Istna bajka

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *