Ciasteczka kokosowe z musli
Ciasteczka kokosowe z musli to pyszna przekąska dla każdego łasucha.
Smak który jest jak aksamit dla podniebienia
sprawia, że chcemy je ciągle mieć w zasięgu ręki czy wzroku.
Składniki:
1 szkl. wiórek kokosowych (użyłam firmy Skworcu)
1 szkl. musli smak tropikalny
4 łyżki rodzynek (użyłam Melelayer firmy Skworcu)
3 łyżki kakao (użyłam firmy Skworcu)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam firmy Skworcu)
1 jajko
175g margaryny
2 szkl. mąki pszennej ekologicznej (użyłam z Młynu Kopytowa)
Przygotowanie:
Do miski bądź na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dodajemy kakao, cukry, jajko, miękką margarynę oraz musli i rodzynki.
Na sam koniec wsypujemy musli.
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Gdy będzie odchodzić od rąk schładzamy je w lodówce przez 2 godziny.
Po tym czasie ciasto wyciągamy.
Odrywamy małe kawałki z których formujemy kulki,
a następnie je spłaszczamy jak placuszki.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200st.C przez około 15-20 minut.
Smacznego
Świetne ciasteczka, już mi smakują 🙂
Kusisz od samego rana. Wyglądają pyspysznie.
Smakowicie wyglądają,spróbuję je zrobić
http://krainakobiety.blogspot.com/
Bardzo fajne ciasteczka . Szybko się robi . Coś dla mnie 🙂
Ciasteczka rewelacyjne, ale mi smaku narobiłaś 🙂
cudne, domowe ciasteczka!
Istna bajka