Menu
  • Dziś jest : 27 lipca 2021 Imieniny : Natalii, Aureliusza, Jerzego
  • Menu

    Batoniki

  • Batoniki

    Batoniki bez pieczenia dają satysfakcję tworzenia.
    Szybkie przygotowanie jest porównywalne ze znikaniem.

    Składniki :

    200ml mleka orzechowego (użyłam firmy Alpro) może być i zwykłe mleko
    3 łyżki orzechów nerkowca (użyłam firmy Skworcu)
    3 łyżki rodzynek (użyłam firmy Skworcu)
    3 łyżki kakao (użyłam firmy Skworcu)
    3 szkl. mleka w proszku
    250g margaryny
    1/2 szkl. cukru
    3 wafle
    1 op. herbatników

    Przygotowanie :

    W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę.
    Dodajemy cukier, kakao i mleka.
    Miksujemy do połączenia składników (dobrze jest robić to na ogniu).
    W osobnym naczyniu kruszymy wafle i herbatniki.
    Dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy.
    Całość mieszamy i dodajemy ciepłą masę.
    Wszystko mieszamy łyżką aż składniki się połączą.
    Wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Gdy chcemy ten proces przyspieszyć możemy wstawić blaszkę do lodówki.
    Gdy całość stwardnieje kroimy na kształt ulubionych batoników.
    Smacznego 😉

  • 3 odpowiedzi na “Batoniki”

    1. Iga pisze:

      Muszą być pyszne

    2. Olo pisze:

      Jak dla mnie bomba

    3. Też czasem robię takie batoniki , moja rodzina je bardzo lubi.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Przeczytaj poprzedni wpis:
    Rozdawajka „Ryby morskie”- wyniki

    Nadeszła długo wyczekiwana przez niektóry chwila. Przed chwilą wylosowałam zwycięzcę ktory otrzyma książkę "Ryby morskie" autorstwa Hanny Grykałowskiej. Zwycięzcą jest...

    Zamknij